Höstfärger

Dimman har precis lättat och de första solstrålarna värmer rågeten. Färgskalan går i höstens färger.  Har hösten redan kommit eller är det torkan som har gjort att trädens löv börjar skifta i gult och rött?

_MG_8187-2

Canon 5D MKII, Canon 400/5,6, ISO 1250, f/5,6, 1/800s

Familjen

Tog en tur i rådjursmarkerna. Mycket rörelse nu. Årskidden börjar växa till sig.

_MG_8074_2

Först på banan

Straxt före klockan 5 nu på morgonen var de första redan på plats på golfbanan. Här ses en äldre spelare tillsammans med 2 nybörjare.

_MG_7800

Storlom

Jag har varit i Värmland under veckan och fått några fina naturupplevelser mellan plikterna. Storlomsparet håller sig tätt intill sin enda unge när de korsar sjön i det sista kvällsljuset.

_MG_7708

Julikväll

Det var en fantastisk kväll i går. Det kändes som om tiden stod stilla. En härligt ljummen kväll där allt tycktes ha stannat upp. Tyvärr blev det inte något nytt älgmöte. Däremot fastnade några råbockar på kamerans sensor. De äldre bockarna som hitintills varit ganska osynliga börjar att vis sig nu när brunsten närmar sig. Det gäller att ha koll på rågetterna inom det egna reviret.

_MG_7594_2

Canon 4D MKII, Canon 400/5,6, ISO 3200, f/5,6, 1/320

Älgmöte

Det var riktigt mörkt när en skugga lösgjorde sig från buskagen. I sökaren kunde jag precis uppfatta att det var en ståtlig älgtjur. Han betade sig fram med svepande rörelser och visade upp en ovanligt kraftfull hornkrona för dessa trakter.  Förhoppningsvis hittar jag honom i kväll igen under bättre ljusförhållanden även om kameran gjorde underverk i det mörker som rådde.

_MG_7537

Canon 5D, Sigma 300-800/5,6, ISO 5000, f/5,6, 1/4s, brännvid 731mm

Knuthöjdsmosse

Även denna sommar blev det ett besök på Knuthöjdsmosse. En magisk plats som verkligen är värd ett besök. Inte minst för smålommarna. Här en kvällsbild.

_MG_7105

Dimma

Juni innehöll ett stort antal dimmiga mornar vilket oftast är positivt för naturbilder. Jag jagade runt i rådjursmarkerna kring min stuga i Hjärtum och lyckades få flera lyckade dimbilder. Jag har även praktiserat att ligga riktigt lågt. T.ex sittandes i ett dike så att jag har ängens gräs i ögonhöjd. Detta ger ett bra perspektiv samt att rådjuren ibland inte kan identifiera föremålet framför sig och snarare kommer närmre i stället för att fly. Så var fallet med rågeten nedan. Vi umgicks minst 10 minuter och hon blev mer och mer närgången tills hon plötsligt fick vittring av mig då försvann hon blixtsnabbt vilt skällande.

_MG_6864